Swedish Forestry Expo blev Årets Mässarrangemang 2023!

Varje år samlas sponsring- och eventbranschen i Sverige för tävlingen Gyllene Hjulet i syfte att uppmärksamma och hylla aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt. Tävlingen belönar projekt som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag.

At Event är eventföretaget arrangerar MaskinLeverantörernas båda mässor Svenska Maskinmässan och Swedish Forestry Expo. Tillsammans med samarbetspartnern Workman Event valde de att skicka in ML:s mässa Swedish Forestry Expo som bidrag till Gyllene Hjulet för kategorin Årets Mässarrangemang 2023.

Av alla inskickade tävlingsbidrag gick tre av dem vidare till att bli nominerade för priset. På Gyllene Hjulet galan stod det klart att Swedish Forestry Expo vann priset för Årets Mässarrangemang! Motiveringen från juryn var:
”Trots utmanande logistik har man träffat en relevant målgrupp och skapat inte bara en mässa utan en ny attraktiv mötesplats. Genom att ha en riktad och tydlig målsättning lyckades man överträffa sina förväntningar och nå ett stort antal deltagare. Det höga betyget från alla inblandade vittnar om framgång.”

Från MaskinLeverantörernas sida vill vi tacka alla inblandade som gjorde Swedish Forestry Expo till den succé det blev, inte minst tack till alla utställare och besökare!

Vi har pratat med mässansvarige Anton Erlandsson och vd Gabriel Börjesson på At Event.

Stort grattis till vinsten! Hur känns det att vinna det här priset?
– Otroligt roligt och hedrande. Jag har inte hunnit förstå det ännu, men jag har vinstdiplomet nära och låter det sjunka in lite varje gång jag ser det, säger Gabriel Börjesson.

– Det känns både overkligt och extremt roligt. För min egen del är det även ett kvitto på att Swedish Forestry Expo verkligen blev så bra som vi själva tyckte och hoppades på, svarar Anton Erlandsson.

Varför valde ni att delta med just Swedish Forestry Expo?
Anton svarar att priset för årets mässarrangemang byggde mycket på att man skulle påvisa ”hög kreativ höjd”. Med tanke på att de ledande företagen inom branschen tog ett beslut att flytta en väldigt stor mässa från sin klassiska mässarena ute i skogen in till Sveriges största stad var bara det ett enormt kliv. Att dessutom övervinna alla logistikutmaningar och samtidigt locka besökare från fler än 55 nationaliteter, nå över 10 000 besökare och arrangera en branschfest för 5 400 personer med alla utmaningar uppradade, så kändes valet givet när vi lämnade in bidraget.

Efter den här fantastiska vinsten, känner ni press att göra nästa SFE ännu mer storslagen och har ni i så fall planer på hur ni kan göra det?
– Självklart finns det alltid en press på att man vill prestera bättre än ett tidigare arrangemang. Jag skulle dock vilja säga att denna utmärkelse kommer agera som ett fantastiskt fundament till att vi 2023 gjorde något väldigt bra för skogsmaskinsbranschen. Planerna för SFE 2027 ligger alltid med i loopen och jag ser fram emot att kunna presentera flertalet nyheter längre fram, i dagsläget är det för tidigt att nämna eventuella planer. Men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! säger Anton.

Vad var den största utmaningen med SFE?
– Jag skulle säga att faktumet att vi arrangerade en ny mässa på ny arena (i en storstad dessutom) hörde till de större utmaningarna, svarar Anton. Gabriel håller med och fyller i att inflyttningen inför mässan alltid är en utmaning.

Berätta om er mest minnesvärda händelse under SFE2023
– Det är alltid stort att på öppningsdagen blicka ut över en mässa på 70 000 kvm och inse att man är en av dem som varit med och skapat detta. Speciellt första gången när man sålt in en vision som på några dagar blir verklig. Sen var det även roligt när Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barn dök upp helt oannonserat och gick runt på mässan i flera timmar!  säger Gabriel.

– Oj, här finns det mycket att säga. Att vi lyckades fylla en arena som Solvalla med fler än 140 utställare från hela världen är för mig helt klart en stor minnesvärd händelse. Branschfesterna under två dagar för 5 400 personer, samt kungligt besök av Kronprinsessan Victoria med familj hör även de till en del av topplistan! avslutar Anton med.

 

Swedish Forestry Expo blev Årets Mässarrangemang 2023!

Fler Nyheter

 • Swedish Forestry Expo återkommer 2027

  Swedish Forestry Expo återkommer 2027

 • Marknadsanalys till medlemspris

  Marknadsanalys till medlemspris

 • LAMK – är du säker?

  LAMK – är du säker?

 • Succé för Swedish Forestry Expo

  Succé för Swedish Forestry Expo

Fördelar med medlemskap i ML

Fördelar med medlemskap i ML

Prenumera på
vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad kring det senaste inom maskinbranschen.

*” anger obligatoriska fält

Jag vill få relevant information från MaskinLeverantörerna till min inkorg. MaskinLeverantörerna ska inte dela eller sälja min personliga information. Jag kan när som helst avsluta prenumerationen.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad kring det senaste inom maskinbranschen.

*” anger obligatoriska fält

Jag vill få relevant information från MaskinLeverantörerna till min inkorg. MaskinLeverantörerna ska inte dela eller sälja min personliga information. Jag kan när som helst avsluta prenumerationen.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.