Info in English

User login

Medlem? Logga in här för att ta del av våra medlemssidor!

bildspeltop

Vi ses på Solvalla 2-4 juni 2016

Välkomna till MaskinLeverantörernas egen mässa Svenska Maskinmässan på Solvalla den 2-4 juni 2016!

Svenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där alla utställare är medlemmar i MaskinLeverantörerna. Trygga affärer, service och garanti skapar förutsättningar för lönsamma relationer. Svenska Maskinmässan 2016 erbjuder kunder och leverantörer möjligheten att träffas för att göra affärer, dela erfarenheter och se det allra senaste inom branschen.

Den 2 - 4 juni 2016 samlas Sveriges ledande och etablerade maskinleverantörer på Solvalla, mitt i Stockholm, för en helt ny slags mässa – en arenashow!

Varmt välkommen till Svenska Maskinmässan 2016! En mässa av branschen för branschen.

www.maskinmassan.se

MaskinExpo 2015

2015 års MaskinExpo besöktes av 22 185, fler än 2014, vilket ju är glädjande! Mässan hade 404 utställare.

Mer om mässan hittar ni på www.maskinexpo.se

MaskinExpo under torsdagen 28 maj 2015.

 

Truckmässa 2015

 Logistik & Transport med Truck arrangerades den 19-21 maj 2015. En bra bit över 5000 besökare fick träffa den svenska truckbranschen och se det senaste på marknaden inom materialhantering.

MaskinLeverantörerna arrangerade tillsammans med tidningen Transportnytt Truck SM under mässan. Ett lyckat arrangemang där svensk mästare i ledstaplare blev Gustaf Larsson (Jula) på en Toyotatruck, vinnare i motviktstruck blev Jimmy Sol (Sundgrens Åkeri) även han på Toyotatruck. Skjutstativtävlingen vanns av Veli Shala (Volvo) på en Lindetruck. Stort grattis till vinnarna!

 

Säkerhetssatsning på Traktorer

Med bakgrunden i de många olyckor som sker genom bristfälliga eller utslitna dragkrokar på traktorer har vi skapat ett underlag för att utföra en grundkontroll av traktordraget i samband med ordinarie servicetillfällen.

Vi har tagit fram en enkel manual för kontrollen, en dekal att sätta på traktorns bakruta samt en mättolk för kontroll av slitaget.

Det är vår förhoppning att alla medlemmar i föreningen genomför denna lilla extra kontroll i samband med service på traktorer, vi tillhandahåller allt material till er utan kostnad.

Material och beställning se vår hemsida under "Beställ material".

Spakfunktioner på Grävmaskiner

MaskinLeverantörerna har gemensamma placeringar av spakfunktioner på Grävmaskiner. Sveriges leverantörer av grävmaskiner och utrustning till dessa har inom organisationen MaskinLeverantörerna utarbetat en överenskommelse om de säkerhetsrelaterade funktioners placeringar i manöverspakarna.

Överenskommelsen heter ”Funktioner i förarreglage för grävmaskiner 130403”.

Läs hela pressreleasen här.

Säkra Maskinlinjer

Arbetsmiljöverket har kommit ut med en ny broschyr om säkra maskinlinjer och CE-märkning.
Detta är ett bra hjälpmedel som tar upp olika begrepp och ger exempel på hur olika typer av maskinlinjer kan se ut, och hur de skall riskbedömmas.

Nya risker tillkommer då de enskilda maskinerna kopplas ihop till en maskinlinje och därför behöver även en totalbedömning göras av säkerheten.

Ni hittar broschyren på Arbetsmiljöverkets hemsida www.av.se.
Gå direkt till broschyren här.

 

ML blir delägare i gymnasieskola i Eksjö

Som en del i sin rekryteringssatsning har MaskinLeverantörerna beslutat att bli delägare i Nifsarpsskolan i Eksjö, tillsammans med Eksjökommun och personalen på skolan.

- Vi ser det som intressant att vara med och påverka och utveckla framtidens maskintekniker, vi ser det också som en viktig uppgift att säkerställa marknadens behov, säger Lennart Dahlberg, ordförande i MaskinLeverantörerna.

Nifsarpsskolan i Eksjö är en modern gymnasieskola med 200 elever som erbjuder samtliga inriktningar på fordons- och transportprogrammet.

Läs pressreleasen här.

 

Maskinutmaningen 2012

Maj 2012

Maskinutmaningen 2012

24-26 maj genomfördes Maskinutmaningen för 4:e året på Maskinexpo på STOXA.
Maskinutmaningen är en tävling arrangerad av MaskinLeverantörerna och Maskientreprenörerna där mekaniker och maskinförarelever från gymnasieskolor runt om landet får tävla i att lösa tekniska problem samt köra hjullastare på tid.

femte

första

Pages

Röster från medlemmarna

Röster från medlemmarna